Duurzaamheid

Het kernteam van RS Sailing bestaat uit zeilers die al hun hele leven op het water zijn. We geloven dat we een aantal geweldige boten hebben ontwikkeld voor mensen zoals wij en voor de volgende generatie zeilers. Daarom willen we ons steentje bijdragen om de omgeving te beschermen waar we allemaal plezier aan beleven.

RS Sailing heeft daarom een ​​duurzaamheidsprogramma geïmplementeerd – analyseren, verbeteren en kenbaarheid geven aan de recyclebare aspecten van onze boten, recyclebare verpakkingen, schone energiebronnen, bijna papierloze kantoorfuncties, onze activiteiten en afvalrecycling.

Voor ons duurzaamheidsproject hebben we ons laten inspireren door de input van experts, waaronder Susie Tomson van het Land Rover BAR America’s Cup-team en World Sailing. We zullen samenwerken met ons enthousiaste internationale RS-dealernetwerk om best-practices en informatie wereldwijd uit te breiden. 

Bij RS Sailing beschouwen we dit als een doorlopend programma – de klus zal nooit worden geklaard!

We streven ernaar de duurzaamheidsstandaard binnen ons deel van de zeilindustrie voortdurend te blijven verbeteren en we hopen dat anderen ons hierin zullen volgen.

 

70%
Van de rompen is ryclebaar

Ongeveer 70% van de rompen van RS-zeilboten zijn gemaakt van 100% recyclebaar polyethyleen-materiaal. Ze zijn stevig met een lange levensduur – maar als uw boot het einde van de levensduur bereikt, neemt u dan contact op met uw RS-dealer voor informatie over het afvoeren – meer informatie hier. We testen duurzame materialen voor gebruik in onze rompen en nemen deze op in onze productie, waar de eigenschappen van sterkte tot gewicht dit toelaten. Zo weegt bijvoorbeeld de romp van de RS Aero slechts ongeveer hetzelfde als een Optimist – en gebruikt minder dan de helft van de carbon en epoxy-materialen die eerder van een boot van zijn grootte werden verwacht.

100%
Van ons verpakkingsmateriaal is recyclebaar

Het verpakkingsmateriaal dat RS gebruikt is van 100% recyclebaar materiaal. De verpakking is van “Polyair”, waarbij voor 51% gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen. Het verpakkingsmateriaal valt onder papier. Ons verpakkingsmateriaal wordt gerecycled. RS moedigt al onze klanten aan om onze dozen opnieuw te gebruiken en om verpakkingen voor recycling te verzenden.

70%
Van de tuigage is recyclebaar

70% van het tuigage dat RS gebruikt is van aluminium en kunnen worden gerecycled. RS Hoofdkantoor recycled ons afvalmetaal. We bieden klanten van RS en andere klassen de mogelijkheid hun kapotte tuigage af te leveren bij een RS Sailing verkooppunt.

50%
Van de zwaarden en roeren zijn recyclebaar

50% van de RS zwaarden en roerbladen zijn van aluminium en kunnen worden gerecycled. RS Hoofdkantoor recycled ons afvalmetaal. We bieden klanten van RS en andere klassen de mogelijkheid hun kapotte zwaarden en roerbladen af te leveren bij een RS Sailing verkooppunt.

RS zeilers

Samen voor een betere wereld