RS Aero - Top scorer in Olympisch Single-hander evaluatie rapport

2 januari 2020

Het evaluatierapport met betrekking tot de equipment voor de olympische eenmansboot (vanaf Paris 2024) is vandaag door World Sailing gepubliceerd.

RS Sailing is trots dat de RS Aero klasse de hoogste overall score heeft behaald in dit zeer gedetailleerd rapport dat alle key-aspecten van de boten en de productie analyseert:

RS Aero 80%
Laser 69%
Melges 14 54%
D-Zero 52%

Tijdens de Mid-Year meeting op 18/19 Mei zal de World Sailing Equipment Committee het Evaluatie Rapport presenteren en hun aanbevelingen delen met de Council van World Sailing. The World Sailing Council zal vervolgens een besluit nemen.

We geloven dat met de RS Aero, ondersteund door RS Sailings’ drive ter ondersteuning van de zeilsport, de capaciteiten om goede en stabiele kwaliteit boten te produceren en een stabiel en gezond dealer netwerk, we op alle niveaus de zeilsport en olympische dromen een nieuwe dimensie kunnen geven. We vertrouwen er op dat World Sailings’ Council het hiermee eens zal zijn en de hoogste scorer van deze intensieve evaluatie aan zal wijzen.

Onze dank gaat uit naar het evaluatie panel voor de vele uren werk in het beoordelen van de boten en het creëren van het rapport.

Lees hier het hele rapport.


Terug naar overzicht