Pulse58 volledig electrische RIB debuteert op Boot Düsseldorf

2 januari 2020

Pulse58 de eerste nieuwe innovatieve elektrische RIB

RS Electric Boats, het gloednieuwe zusterbedrijf van RS Sailing, lanceert deze week de Pulse58 - zijn nieuwe innovatieve elektrische RIB. Onthuld op Boot Dusseldorf, de Pulse58 is het product van 2 jaar ontwikkeling en is baanbrekend als de allereerste productie-RIB met een volledig geïntegreerde elektrische aandrijving.

De scheepvaartindustrie loopt achter op autofabrikanten wat betreft motoremissies en een gedefinieerde toekomst voor alternatieve energie. De evoluerende houding ten opzichte van het milieu en de aanstaande wetswijzigingen overal ter wereld stimuleren de vraag naar een andere benadering van varen die de negatieve impact van een motor voor het verbranden van fossiele brandstoffen opheft.

Met 25 jaar ontwerp- en bouwervaring op het gebied van varen met zero-emissie, de Pulse58 van RS combineert bewezen elektronische auto-technologie en een uiterst efficiënte, geoptimaliseerde rompvorm. Dit resulteert in het hoogste niveau van duurzame constructie, een revolutie in de sector.

Het project wordt beheerd door het veel bekroonde RS-ontwikkelingsteam samen met belangrijke experts uit de industrie, Pulse58 maakt gebruik van elektronische componenten die al goed zijn bewezen in de automobielindustrie. Een 57Kwh accubank opgeborgen in een speciaal ontworpen ondervloerconstructiebehuizing levert tot 104V aan de baanbrekende RAD-aandrijving. RAD-aandrijving is een unieke en integrale intrekbare aandrijfunit die de riem van de dubbele motoren naar een hubloze aandrijfunit voert. Het elektronische beheersysteem regelt alle aspecten van de aandrijving, motorbesturing en batterijconditionering en bestuurt ook het kantelmechanisme van de elektrische aandrijving dat de RAD-aandrijving in ondiep water in de spiegel tilt.

Het rompontwerp van Pulse58 is speciaal ontworpen voor de elektrische aandrijving. De tunnelrompvorm en de lange waterlijnlengte zorgen voor een verminderde weerstand bij lage snelheid die past bij het directe koppel van elektrisch vermogen, terwijl het een stabiel en manoeuvreerbaar platform op snelheid biedt. De batterijbank diep in de romp verlaagt het zwaartepunt en verhoogt het comfort. Hypalon-buizen en een integrale antislip vloer in de cockpit zorgen samen voor een hoogwaardige en langdurige afwerking. Het veelgeprezen Raymarine Axiom 7-inch touchscreen wordt standaard op de console gemonteerd. Naast alle geavanceerde plot- en navigatiefuncties, geeft Axiom ook de vermogensreserve, direct bereik en batterijgegevens weer die door de RADLink-zender worden geleverd. RADLink zendt vervolgens via Bluetooth en 4G uit naar zijn mobiele app om laadgegevens op afstand te bieden, samen met revolutionaire geofencing-mogelijkheden om de beveiliging en veilig gebruik te controleren.

De duurzame constructie van Pulse58 bestaat uit bio-infused epoxyhars, gerecycled PET-kernmateriaal en natuurlijk basalt- en vlasvezels. Deze vezels zijn ongelooflijk sterk en absorberen energie. Ervaring opgedaan met de duurzame constructie van de succesvolle RS Aero- en RS21-zeilboten heeft RS in staat gesteld het meest duurzame laminaat op de markt te brengen van elke RIB in de sector. Dit innovatieve laminaat is lichtgewicht en gaat lang mee, zelfs in de meest extreme omgevingen.

RS Electric Boats is een partnership aangegaan met de verbazingwekkende Tree Aid om de koolstof te compenseren om ervoor te zorgen dat het hele bouwcyclusproces CO2-neutraal is.

Het bereik van de boot is ten minste 35 zeemijl bij zijn maximale snelheid (> 20 knopen), dus kan worden verwacht dat het een dag lang meegaat bij normaal RIB-gebruik en afstanden. De vrijetijds- en coaching-specificatie bij de lancering zal te zijner tijd worden aangevuld met commerciële en superjachtversies. De boot wordt gelanceerd met een volledig gespecificeerde standaard inventaris inclusief 57KWh capaciteit, elektronisch touchscreen display, Tech Grip cockpit antislip en 5 jaar software-updates voor € 99.950.

Pulse58 is revolutionair vanwege de enorme diepgang van technologie en innovatie, het definieert een nieuw genre motorboten. Net als bij elektrische auto's vereist een volledig elektrische aandrijving een verandering van denkwijze en gebruiksgewoonten die overeenkomen met de mogelijkheden. Deze kleine veranderingen zijn essentieel voor het beschermen van de toekomst van onze planeet en blijvend plezier van varen op een duurzame manier.


Terug naar overzicht