Instructeur Harmon vaart maar al te graag met RS

24 februari 2021

Begonnen als cursist en werkt nu al 16 jaar bij zeilschool Aalsmeer, Harmon is onder andere verantwoordelijk voor het vaarklaar houden van de boten als het begeleiden van instructeurs.

Als instructeur heb je meestal maar één doel, zorgen dat je cursisten enthousiast maakt over de sport waar jij zo van houdt. De boten zijn hierbij een belangrijk onderdeel. Steeds meer kiezen ze ervoor om daarvoor de boten van RS te gebruiken. Zoals hij het ziet, biedt RS een goede kwaliteit in elke boot die ze ontwikkelen voor zowel wedstrijden als zeilscholen.  

“Mensen weten niet wat een RS is totdat ze er in hebben gevaren, dan zijn ze verkocht” 

 

Het grootste voordeel wat hij bijvoorbeeld bij de RS Tera ziet, heeft alles te maken met de basis die kinderen aan leren in het zeilen. “De RS Tera is op zo’n manier ontworpen dat het de kinderen meteen een goede zeilhouding aanleert maar tegelijk een sportief zeilbootje is.” 

 

Op dit moment wordt een deel van hun vloot vervangen door de RS Zest. Het voordeel wat Harmon ziet in de RS Zest is dat er genoeg ruimte is voor 3 kinderen om in te zeilen. Zeker voor grotere groepen is dit heel voordelig vindt hij zelf omdat het een ruime maar kindvriendelijke boot is.  

 

De meest ervaren instructeurs geven les op de RS CAT14. Op dit moment hebben ze 2 catamarans maar zouden daar graag een derde bij willen omdat het een erg populaire boot is. Nog een RS CAT14 zou een logische stap zijn maar in plaats daarvan overwegen ze eerder de RS CAT16. Volgens Harmon een erg slimme optie aangezien hij zowel voor de jeugd gebruikt zou kunnen worden als voor volwassenen huurders of lessen. Die brede inzetbaarheid maakt dat de investering snel is terugverdiend. 

 

Terug naar overzicht