De RS Neo getest door zeil en surf-club de Broechem

1 mei 2021

Bij zeil en surf-club de Broechem gebruiken ze nu de RS Neo voor de lessen die zij aanbieden. Hier vertellen ze waarom zij deze boot zo geschikt vinden voor hun lessen.

De RS Neo is een eenmans-zwaardboot met een goede combinatie van snelheid en is tegelijk makkelijk te handelen. De romp is stabiel en gemaakt van polyethylene, dat maakt het een ideale romp voor zeilscholen en clubs. Het carbon tuig zorgt ervoor dat het tegelijk een snelle en leuke boot is om in te zeilen.  

 

Zeil en surf-club de Broechem gebruikt de RS Neo voor de lessen die zij aanbieden. Wij spraken met Kevin van deze zeil en surf-club omdat hij de RS Neo heeft getest om te bepalen of ze goed zou zijn voor hun lessen. Er zijn volgens Kevin een aantal eigenschappen die de RS Neo een goede boot maakt voor de lessen. Zo is ze bijvoorbeeld heel snel opgetuigdhet optuigen is vanzelfsprekend en niet moeilijk. Zelfs toen Kevin de boot voor het eerst optuigde was hij al na 10 minuten klaar om het water op te gaan. Dit maakt het erg geschikt voor de lessen omdat het optuigen niet te ingewikkeld is en er gauw met de boot gevaren kan worden.  

 

Een ander kenmerk wat Kevin heel erg aansprak bij de RS Neo was dat ze makkelijk te trimmen is. Dit is zeker ook belangrijk bij een les boot en niet bij alle boten vanzelf spreken. De RS Neo maakt dat de zeilclub het trimmen goed kan aanleren.  

 

Wat betreft de snelheid was Kevin ook erg tevreden. Hij deed in de RS Neo mee aan en wedstrijd waar onder andere ook lasers aan mee deden. Hij merkte dat de boot zeker aan-de-wind erg competitief was. Met de meeste polyethylene boten merkt Kevin dat ze erg onstabiel worden bij voor-de-wind, met de RS Neo was dit absoluut niet het geval wat een groot voordeel was wat hem betreft.  

Naast dat de polyethylene romp zorgt voor stabiliteit en weinig onderhoud ziet Kevin hier ook een groot voordeel voor een familie met een beginnende zeiler. Met polyester boten heeft hij vaak de ervaring dat ze makkelijker stuk gaan en er erg goed op gepast moet worden. De RS Neo daarentegen, zou gemakkelijk boven op de auto meegenomen kunnen worden.  

 


Terug naar overzicht