Van instructeur naar business developer bij RS Sailing

5 mei 2021

Michiel Geerling, is als zeilinstructeur bij Aquavitesse verliefd geworden op het merk RS Sailing. Een aantal jaar later is hij verantwoordelijk voor alles wat met RS Sailing te maken heeft op de Europese markt.

Ondanks dat Michiel naar Engeland verhuisd is om daar bij RS Sailing te werken, heeft hij nog erg veel passie voor Nederland als zeil land. “Nederland is samen met Groot-Brittannië het beste zeilland ter wereld, op de afgelopen olympische spelen hebben ze het ook heel goed gedaan”. 

Michiel is gepassioneerd om dit verder te ontwikkelen en dat begint wat hem betreft bij de plek waar kinderen leren zeilen, namelijk de zeilscholen en verenigingen. Het bieden van een kennismaking met het zeilen zorgt ervoor dat de sport blijft groeien. Wij zouden niet zeil-land nummer 1 blijven op het moment dat er geen nieuwe talenten bij komen. De zeilscholen vervullen een belangrijke rol in het laagdrempelig kennis laten maken met het zeilen waar dit soms echt een elite wereld kan lijken. Om deze rol goed te kunnen vervullen zijn de boten van groot belang. Uiteindelijk zullen de enthousiastelingen doorgaan naar een vereniging waar zij, idealiter in eenzelfde boot kunnen stappen.  

Deze samenwerking tussen zeilscholen en verenigingen vormt de basis voor het continu aanleveren van nieuw zeil talent. Zelf ziet hij RS Sailing hier een goede waarde aan toevoegen. Een kind leert de goede basis voor het eenmans-zeilen aan in de RS Tera, waarin het ook al aan een wedstrijdklasse deel kan nemen. Daarnaast kan het ook een start maken in het twee-mans zeilen in de RS Feva en leert op jonge leeftijd samenwerken in een echte performance boot. 


Terug naar overzicht