RS Tera, de favoriet van de instructeur

24 juni 2021

Ik ben Evi en ik ben al een aantal jaar zeilinstructeur bij Aquavitesse, ik geef het liefst les in de RS Tera.

Het liefste geef ik les in de RS Tera, vooral omdat ik dan les geef aan beginnende zeilers in een uitdagende boot. Er zijn een aantal kenmerken van de RS Tera waardoor de boot erg veilig is maar uitdagend blijft om in te zeilen.

Als instructeur vind ik het bijvoorbeeld fijn dat het zeil gemakkelijk en goed te reven is. Het kan zelfs kleiner gemaakt worden dan een optimisten zeil! Dit is ook heel makkelijk te doen vanaf het water, mochten de weersomstandigheden bijvoorbeeld ineens veranderen. Daarnaast vind ik het ook heerlijk dat als de RS Tera is omgeslagen er bijna geen water in blijft door het zelf-loos systeem. Zo kan ik gelijk verder met het lesgeven zonder dat een kind eerst met een hoosblik aan de slag moet. Nog zo’n mooi voordeel is dat kinderen veel minder hard hun hoofd stoten omdat er een stootkussentje op de giek zit, dit maakt het ook een stuk leuker voor de kinderen.

Kortom, ben jij instructeur of heb je een zeilschool? Dan is de RS Tera echt een aanrader als je het mij vraagt.


Terug naar overzicht