ONK RS500 & RS Aero 10 en 11 september in Bruinisse

19 augustus 2022

De RS500 en RS Aero hebben beide in 2022 het Open Nederlands Kampioenschap in Bruinisse. Het evenement zal plaats vinden op het Grevelingenmeer van 9 t/m 11 september 2022.

RS Staat voor het nieuwe zeilen: Met spectaculaire boten en sociale evenementen bieden de RS klasse een nieuwe manier van zeilen. Juist in de tijd dat er landelijk geconstateerd word dat de watersport vergrijst zijn alle RS klasse in opkomst. De wereld verandert, zo ook de watersport. De jeugd wil meer uitdaging. Zo zien ook de zeilscholen dat de vraag verandert naar uitdagendere boten maar ook World Sailing ( International watersportverbond)  speelt op deze verandering in door de dames skiff te introduceren. De oudere modellen worden vervangen door snelle en spectaculaire boten. Dit lijdt tot meer sensatie voor de zeiler en kijker.
RS speelt in op deze vraag. Bij evenementen van RS  wordt minstens zo veel aandacht besteed aan de organisatie op de kant als op het water. (Inter)nationaal kennen we het RS-gevoel met veel fun en competitief zeilen met de verschillende klassen. Op zaterdag is er een gezellige avond met Zeeuwse mosselen en hamburgers van de barbecue. 

De verwachting is dat het ONK RS Klasse komend jaar nog meer deelnemers zal trekken als 2021.

De verwachting is 75 tot 100 boten en daarmee 125-140 zeilers zal trekken zowel regionaal als uit Nederland en mogelijk zelfs daar buiten. Omdat het Open kampioenschap is mogen ook deelnemers uit andere landen deelnemen.

Doe jij ook mee?

Meer informatie en inschrijven kan via de beide klasse.

Inschrijven voor de RS Aero kan via deze link

Inschrijven voor de RS500 kan via deze link

 


Terug naar overzicht