ONK RS500 & RS Aero 16 en 17 september 2023 in Bruinisse

19 augustus 2023

De RS500 en RS Aero hebben beide in 2023 het Open Nederlands Kampioenschap in Bruinisse. Het evenement zal plaats vinden op het Grevelingenmeer van 16 en 17 september 2023.

RS Staat voor het nieuwe zeilen: Met spectaculaire boten en sociale evenementen bieden de RS klasse een nieuwe manier van zeilen. Juist in de tijd dat er landelijk geconstateerd word dat de watersport vergrijst zijn alle RS klasse in opkomst. De wereld verandert, zo ook de watersport. De jeugd wil meer uitdaging. Zo zien ook de zeilscholen dat de vraag verandert naar uitdagendere boten maar ook World Sailing ( International watersportverbond)  speelt op deze verandering in door de dames skiff te introduceren. De oudere modellen worden vervangen door snelle en spectaculaire boten. Dit lijdt tot meer sensatie voor de zeiler en kijker.
RS speelt in op deze vraag. Bij evenementen van RS  wordt minstens zo veel aandacht besteed aan de organisatie op de kant als op het water. (Inter)nationaal kennen we het RS-gevoel met veel fun en competitief zeilen met de verschillende klassen. Op zaterdag is er een gezellige avond met Zeeuwse mosselen en hamburgers van de barbecue. 

De verwachting is dat het ONK RS Klasse komend jaar nog meer deelnemers zal trekken als 2022.

De verwachting is 75 tot 100 boten en daarmee 125-140 zeilers zal trekken zowel regionaal als uit Nederland en mogelijk zelfs daar buiten. Omdat het Open kampioenschap is mogen ook deelnemers uit andere landen deelnemen.

Doe jij ook mee?

Let op het inschrijfgeld gaat per 31 augustus omhoog, dus wacht niet te lang en schrijf snel in voor het ONK!

Meer informatie en inschrijven kan via manage 2 sail

 


Terug naar overzicht