Succesvol WK RS21

1 oktober 2023

Met 53 boten is het is RS21 WK een echt succes. Deelnemers uit 12 landen streden onder lichte omstandigheden voor de titel van Wereld Kampioen RS21 2023. Van de 53 boten waren er 29 boten met professionele wedstrijdzeilers aan boord. Ondanks dat is het Nederlandse team NED 308 met Sander de Jong, Thomas Rot, Mathijs hoogvliet en Sivam Ramdas gelukt om wedstrijd nummer 7 te winnen! Gezien de moeilijke omstandigheden en het hoge niveau waarop gevaren wordt een super prestatie.

Er waren 3 Nederlands teams met 2 boten van Aquavitesse en een team uit België met aan boord de zeilmakers van Lefebvre UK sails Belgium.

Dit jaar was Porto Rotondo op Sardinië gastheer van de Worlds.
De Wedstrijden van RS21 worden gekenmerkt door 3 eigenschappen:

  • Geweldige locaties,
  • Fantastisch vaarwater,
  • Onvergetelijke socials

Met prachtige stranden, een bruisend nachtleven en een schat aan gastvrije restaurants voldoet Porto Rotodo aan alle eisen voor een onvergetelijk evenement.

Overall winnaar van het WK RS21 2023 is, klasse voorzitter Martin Reintjes met zijn Italiaanse crew.  Martin vaart al vanaf het begin in de RS21 en dat is niet onverdienstelijk. Na een spannende strijd is het Australische team met stuurman Robert Davis tweede geworden, de derde plek is voor de het Italiaanse team ITA228.

Beste Nederlandse boot is op de 25e plek NED246 met Michiel Geerling, Martin Wadhams, Hilde van Susante en Amanda Wadhams na een spannende strijd met team NED 308 dat met slechts 3 punten verschil achter NED246 eindigt op de 26e plek.

Wil jij volgende keer ook mee varen? Bij Aquavitesse in Bruinisse zijn zowel nieuwe als gebruikte RS21 te koop maar ook via een abonnement te huren voor een ontspannen dagje zeilen, trainen of wedstrijden vanuit Bruinisse en elders in Nederland en Europa. Deze winter worden er wedstrijden gevaren op de Braassem en volgend jaar is het WK in het mooie Valencia. 


Terug naar overzicht