WK RS Feva en RS500 in Bruinisse Zeeland zomer 2024

7 februari 2024

Trots maken wij bekend dat komende zomer zowel het WK RS Feva als het WK RS500 in Nederland wordt gevaren. Jachthaven Bruinisse is thuishaven van deze beide prestigieuze evenementen. De laatste week van juli en de eerste week van augustus staan in het teken van sportieve wedstrijden en de beste socials. Dat is gekozen voor Bruinisse voor deze beide evenementen is een mooi compliment voor de watersport in Zeeland op Schouwen-Duiveland in het speciaal.

Gasthaven van het evenement is Jachthaven Bruinisse en de organisatie is in handen van beide (inter) nationale klasse organisaties en zeilschool Aquavitesse. Het racemanagement van het WK RS Feva wordt georganiseerd door een samenwerking van de Kralingse zeilclub en de Koninklijke watersport verenging Loosdrecht. De waterorganisatie bij het WK RS500 wordt door Watersport Verenging Wolphaartsdijk georganiseerd. 

RS Sailing staat voor het nieuwe zeilen: Met spectaculaire boten en sociale evenementen bieden de RS-klasse een nieuwe manier van zeilen. Juist in de tijd dat er landelijk geconstateerd wordt dat de watersport vergrijst zijn alle RS-klasse in opkomst. De wereld verandert, zo ook de watersport. De jeugd wil meer uitdaging. Zo zien ook de zeilscholen dat de vraag verandert naar uitdagendere boten maar ook op hoog niveau zien we dat de wereld hierin snel verandert. De oudere modellen worden vervangen door snelle en spectaculaire boten. Dit lijdt tot meer sensatie voor de zeiler en kijker.
RS Sailing speelt in op deze vraag. Bij evenementen van RS Sailing wordt minstens zo veel aandacht besteed aan de organisatie op de kant als op het water. (Inter)nationaal kennen we het RS-gevoel met veel fun en competitief zeilen met de verschillende klassen.
De verwachting is dat het WK RS Feva tussen de 180 en 220 deelnemers zal trekken. De RS500 verwacht 80 teams aan de start te krijgen.

Uitzonderlijk is dat nu beide grootte 2-mans klasse in hun soort dit jaar naar Nederland komen voor het Wereld Kampioenschap.

RS Feva
De RS Feva is Wereldwijd de grootste jeugd tweemans klasse. Na de optimist de grootste jeugd klasse ter wereld. In 2009 is de RS Feva verkozen tot jeugd tweemansboot voor de leeftijd van 8 t/m 16 jaar door het Nederlandse Watersportverbond. RS Feva zeilen betekend samenwerken, samen zeilen maar zeker ook samen ontwikkelen. Het sociale karakter van de klasse organisatie en alle evenementen zorgt ervoor dat juist deze doelgroep het plezier behoud in het zeilen. Dit is belangrijk voor de toekomst van de zeilsport.

WK RS Feva 26 juli t/m 1 Augustus 2024 in Bruinisse

RS500
De RS500 heeft zich de laatste jaren sterk ontwikkeld in Nederland en daarbuiten. RS500 klasse Nederland organiseert door heel het land wedstrijden. Sinds 2011 wordt er in Nederland een erkend NK gevaren. Internationaal ontpopt de RS500 zich als ideale boot voor jonge volwassenen. Starters en studenten zijn op zoek naar een attractieve en betaalbare boot om mee te varen en hebben deze in de RS500 gevonden. De RS500 is dé boot voor de sportieve zeiler, die op zoek is naar een opvulling voor het gat tussen de Olympische klassen en de lokale klassen. Kortom, opstappen en wegscheuren. Niet voor niets wordt de RS500 ook veel gevaren bij verschillende studentenzeilverenging door het hele land. Waar landelijk de grootse uitval is in deze doelgroep in het zeilen, blijft de RS500 klasse juist in deze doelgroep groeien.

WK RS500 5 t/m 9 augustus 2024 in Bruinisse

Grevelingenmeer

Beide evenementen worden gevaren op het Grevelingenmeer. Het grootste zout water meer van Europa. Varen op het Grevelingenmeer heeft alles wat een wereldkampioenschap nodig heeft. Het is ruim en open genoeg voor goede wind. Maar ook beschut genoeg zodat er zelden een dag is dat er niet gevaren kan worden door te veel of te weinig wind. Het van oorsprong vissersdorp en de Jachthaven van Bruinisse bieden alles dat nodig is voor deze zeilwedstrijden op hoog niveau. Met een groot vakantiepark achter de dijk zijn er voldoende overnachtingsmogelijkheden voor alle zeilers, coaches, ouders en andere supporters. Jachthaven Bruinisse beschikt, meerdere restaurants, een watersportwinkel, supermarkt, zeilschool met bootverhuur en een groot jolleveld met naast gelegen strand. Kortom alle ingrediënten voor een geslaagd evenement.

 

Doe jij ook mee?
Ook voor zeilers die geen eigen RS Feva of RS500 hebben is het mogelijk om mee te doen aan beide evenementen. RS Sailing stelt hiervoor charter boten ter beschikking. Het is mogelijk om alleen voor het evenement een boot te huren. Maar wil je al vast trainen in de maanden tot het WK, dan is het ook mogelijk om het hele voorjaar tot het WK een boot te huren. Meer informatie hierover via rssailing@aquavitesse.nl

 

Meer informatie en inschrijven WK RS Feva

Meer informatie en inschrijven WK RS500

 

ClubRacer is een platform dat veel schrijft voor wedstrijdzeilers. Wil je op de hoogte blijven van al het wedstrijdnieuws kijk dan eens op ClubRacer


Terug naar overzicht