RS Staat voor het nieuwe zeilen: Met spectaculaire boten en sociale evenementen bieden de RS klasse een nieuwe manier van zeilen. Juist in de tijd dat er landelijk geconstateerd word dat de watersport vergrijst zijn alle RS klasse in opkomst. De wereld verandert, zo ook de watersport. De jeugd wil meer uitdaging. Zo zien ook de zeilscholen dat de vraag verandert naar uitdagendere boten maar ook ISAF speelt op deze verandering in door de dames skiff te introduceren. De oudere modellen worden vervangen door snelle en spectaculaire boten. Dit lijdt tot meer sensatie voor de zeiler en kijker. 

RS speelt in op deze vraag. Bij evenementen van RS  wordt minstens zo veel aandacht besteed aan de organisatie op de kant als op het water. (Inter)nationaal kennen we het RS-gevoel met veel fun en competitief zeilen met de verschillende klassen.

 

Nederlandse klasse organisaties

RS Feva klasse

De RS Feva veroverd Nederland. Niet alleen wordt in het westen en midden van het land veel RS Feva gevaren, de klasse groeit verder met nu ook mooie initiatieven in Noord Holland, Friesland, Brabent en Zeeland. De RS Feva evenemten zijn lokaal, landelijk en wereldwijd een groot succes waar beginnende en gevorderde zeilers allemaal van harte welkom zijn. De RS Feva vaart mee met de United4, verschillende combi's, heeft een officieel Nederlands Kampioenschap en waanzinnig Wereldkampioenschap.

RS Feva klasse website

RS500 klasse

De RS500 heeft zich de laatste jaren sterk ontwikkeld in Nederland en organiseert door heel het land wedstrijden. Sinds 2011 wordt er in Nederland een erkend NK gevaren. Internationaal ontpopt de RS500 zich als ideale boot voor jonge volwassenen. Starters en studenten zijn op zoek naar een attractieve en betaalbare boot om mee te varen en hebben deze in de RS500 gevonden. De RS500 is dé boot voor de sportieve zeiler, die op zoek is naar een opvulling voor het gat tussen de olympische klassen en de lokale klassen. Kortom, opstappen en wegscheuren. De RS500 biedt uitdaging voor zeilers vanaf 16 jaar.

RS500 klasse website

RS Aero

Eenmans zeilen 2.0. De RS Aero is de nieuwe standaard voor het eenmans zeilen. Lichter dan een optimist maar toch sterk en extreem goed te hanteren.
De drie Dacron zeilen (5/7/9)zijn te gebruiken met de zelfde romp, giek en bovenmast. Alleen het onderste mastdeel dient vervangen te worden voor een ander zeil. Gecombineerd met efficiënte bouw is het een betaalbare boot met doorgroei mogelijkheden en passend voor alle leden.

Meer informatie over de RS Aero vind u op de website van de Nederandse klasse organisatie.

RS Aero klasse website

Word lid van de RS familie