Geschikt voor: Wedstrijden, Verenigingen en zeilscholen, Jeugd, Familie

Snel, spannend en (inter)nationaal ontzettend populair: de RS500 is World Sailing gekwalificeerd en heeft in Nederland een actieve klasse met veel trainingen, wedstrijden en socials. De boot is verrassend eenvoudig te handelen. De rompvorm, ergonomische kuip en het tuigage zijn in perfecte balans. Daarom is de RS500 ideaal voor vele zeilers. De RS500 biedt uitdaging aan jong en oud, man en vrouw, recreatieve en competitieve zeiler. De boot heeft een ruime kuip en is gebruiksvriendelijk. Alle eigenschappen bij elkaar genomen maken de boot aantrekkelijk voor iedere zeiler.

Word onderdeel van de “RS Familie” en ontdek de RS500 klasse met competitieve wedstrijden op het water en hoge fun factor op de wal!

 

  • Actieve klasse organisatie
  • Voor jong en oud
  • Trapeze
  • Gennaker
  • Meest verkochte 2-mans klasse in NL
  • Gebruiksvriendelijk

Meer informatie/prijzen over de RS500?

Prijslijst Contact opnemen

Zeilers aan het woord

Wij zochten een boot om weer lekker samen in te varen met de mogelijkheid om ook weer wedstrijden te varen. De RS500 paste voor ons het beste in dat profiel, een moderne zwaardboot met gennaker en trapeze.

Wij hebben geen moment spijt gehad van onze keuze voor deze boot. De RS500 is heerlijk uitgebalanceerd en niet moeilijk te varen, maar gelijktijdig een echte racemachine. Gooi de gennaker erop met een beetje wind en de boot vliegt weg.

De RS500 klasse is open, enthousiast en behulpzaam en een mooie mix van jong en oud met veel competitie op het water en gezelligheid naast het water.

Bruno Goris Zeiler

Een goede twee-mans boot met een mooie klasse in Nederland en Europa. Weinig onderhoud nodig en klaar om snel mee te varen. Het leuke aan deze boot en klasse is dat het voor elke ambitie iets te bieden heeft, van zeilschool tot een WK, iedereen kan er alles.
 

Pim van Vugt Wereld kampioen RS500 in 2016 & 2018

Aantal personen 2
Trapeze 1
Gewicht 100-140
Zeil oppervlakte 13
Breedte 1.58
Lengte 4.34
= Standaard
= Optioneel
  RS500 RS500 S RS500 XL
Ontwerper Phil Morrison
Lengte 4.34m 
Breedte 1.58m 
Romp gewicht 87kg 
S fok 3m² 
XL fok 3.6m² 
S grootzeil 7.5m² 
XL grootzeil 9.5m² 
Gennaker 14m² 
Romp constructie GRP Compisite
Mast Aluminium
Giek Aluminium 
Klaproer &  klapzwaard GRP sandwich
Helmstok en joystick  
Trapeze  
Neerduwer  
Gevoerde hangbanden  
Trimlijnen  
Windvaantje  
Onderdekzeil  
Dekzeil  
Roerhoes  
Carbon joystick  
Strandtrailer  
Wegtrailer