De RS Aero van Karlijn

31 maart 2021

De RS Aero is een ultra licht bootje, dat maakt dat de ze niet alleen snel is op het water maar ook makkelijk te hanteren is op de kant. Wij vroeg Karlijn naar haar ervaring met het zeilen in de RS Aero.

De verschillende tuigages zorgen ervoor dat de boot geschikt is voor iedere zeiler. Karlijn, is een fanatieke zeilster binnen de RS Aero klasse en wij vroegen haar wat ze van de RS Aero vond en waarom ze voor deze boot gekozen heeft.  

 

Karlijn heeft kennis gemaakt met het merk RS toen ze in de RS500 begon, maar na een tijdje besloot ze toch terug te gaan naar de een-mans zwaardboot. Nadat ze één keer in de RS Aero had gevaren was ze verkocht. Een grote drempel die ze bij andere boten ervaarde was dat het lang duurde om ze op te tuigen. Wat ze zo fijn vindt aan de RS Aero is dat ze eigenlijk binnen 10 minuten al het water op is. “Dit maakt het ook flexibeler om te gaan zeilen, als het goed weer is en je denkt, nu wil ik echt gaan zeilen dan ben je zo onderweg.”  

 

Omdat de RS Aero een lichte boot is ze ook zeilend goed te hanteren. Karlijn ervaart zelf bijvoorbeeld dat de RS Aero direct feedback geeft op haar handelingen. Er is ook een opkomende RS Aero klasse in Nederland, een erg vrije klasse waar laagdrempeligheid belangrijk is. De klasse is voor iedereen geschikt, als je veel wedstrijden wilt varen kan dat maar er zijn ook genoeg mensen die maar met een paar wedstrijden mee doen.  


Terug naar overzicht