Pim van Vugt zeilt in zijn vrije tijd graag in de RS500 met zijn zus Lisa

28 april 2021

Pim van Vugt heeft zich samen met Bart Lambriex gekwalificeerd voor de olympische spelen in Tokyo. In zijn vrije tijd zeilt Pim graag met zijn zus Lisa in de RS500. Wij horen graag van hen waarom ze voor de RS500 hebben gekozen om samen fanatiek te gaan wedstrijdzeilen in hun vrije tijd.

De RS500 is verassend eenvoudig te handelen en biedt uitdaging aan elke soort zeiler.  

De ergonomische maar tegelijk ruime kuip maakt de boot in perfecte balans en erg gebruiksvriendelijk.  

De romp van polyester is een van de dingen die Pim het meest aanspreekt. De boot is net zo snel maar heeft weinig onderhoud nodig. Dat is eigenlijk het mooiste want alle tijd die andere mensen aan het onderhoud van hun boot moeten besteden, besteden Pim en Lisa liever in hun RS500 op het water. 

Voor Lisa was het ook fijn dat de RS500 naast de snelle performance, gemakkelijk te handelen is. Er is geen maanden durende training nodig om goed in de RS500 te kunnen varen, dat is iets wat ze allebei erg aansprak. Daarnaast vindt Pim de sfeer van de klasse heel goed. Het is gezellig ingesteld maar voor iedereen een plekje, als je heel competitief en fanatiek bent kan je naast de nationale ook genoeg internationale wedstrijden zeilen. De RS500 is namelijk ook door World Sailing gekwalificeerd en er is een groeiende internationale klasse. Tegelijk ben je ook net zo op je plek in de klasse als je maar één of twee nationale wedstrijden in het jaar wil varen.  

In zijn vrije tijd vaart Pim veel verschillende boten, maar één ding weet hij zeker. Hij heeft nergens zo'n gevoel mee als bij de RS500.  


Terug naar overzicht