RS21 als officieel erkende World Sailing klasse

22 mei 2021

De RS21 is een door World Sailing erkende internationale klasse, maar wat betekent dat eigenlijk?

Goed nieuws! De RS21 heeft de officiële status internationale klasse mogen ontvangen van World Sailing. Deze officiële status betekent dat de RS21 klasse nu een officieel, door World Sailing erkende internationale klasse is. Daarmee kan de klasse bijvoorbeeld een officieel Wereld Kampioenschap organiseren. Ook zal World Sailing de klasse op internationaal niveau ondersteunen op het gebied van klasseregels en equipment regulering. 

RS Sailing heeft nu een aantal klassen die officieel erkend zijn door World Sailing, met de RS21 er bij zijn dat er 6. Namelijk de RS Tera, RS Feva, RS Aero, RS100 en RS500

De RS21 begint ook erg populair te worden in Europa zo zijn er bijvoorbeeld al verschillende nationale klassen in Italië, Noorwegen, Duitsland en Polen. Hier worden ook regelmatig nationale en internationale wedstrijden georganiseerd. Van 20-23 October wordt het Europees Kampioenschap georganiseerd in Malcesine, Lake Garda. Interesse om mee te doen? Er zijn charter boten beschikbaar. Neem contact op of kijk op www.rs21sailing.org voor meer informatie. 

De RS21 is een modern ontworpen kielboot. Bij deze one design boot staat performance centraal; de boot heeft de stabiliteit van een kielboot, maar heeft de zeileigenschappen van een sportboat. Een genot om te varen. De klasse staat voor fair racing en is continu op zoek naar concepten en wedstrijdlocaties die aantrekkelijk zijn voor een ider die van de zeilsport houdt. Dit maakt de RS21 de toekomst van het kielboot racen. 


Terug naar overzicht